een onderwerp waar ik niets over weet of een onderwerp waar ik allergisch voor ben, en daar dan een verhaaltje over schrijven… dat was de opdracht….wow… teveel onderwerpen waar ik niets over weet maar ook teveel waar ik niets over wil weten…en genoeg allergieën maar daar waag ik me maar helemaal niet aan, even geen zin om los te gaan op Gordon of stomme borstkankerspelletjes op facebook, dat is nog teveel in mijn comfortzone….dus het was even zoeken maar opeens zag ik het…straatnamen… wat zit daar voor verhaal achter?…wie bedenkt die namen?

er valt veel te lezen over straatnaamborden… over het ontstaan, het waarom en wat de trends zijn zelfs. Interessant leesvoer, ik verdwaalde al snel in allerlei websites met uitleg over namen of herkomst, of trends… grappig om te zien hoe ook dit aan mode onderhevig is.. er zijn allerlei regels, commissies en vergaderingen voor nodig om een naam te bedenken, dat is allemaal op te zoeken, maar wat mij dan vooral bezig houdt is hoe mensen in zo’n groep komen… kun je je daarvoor aanmelden en word je dan gescreend op goede smaak, en hoe gaat die screening, hebben die mensen zelf wel goede smaak wat dat ook moge zijn?… en sterker nog, wat is goede smaak mensen?….vragen vragen vragen…

want laten we wel wezen, wie bedenkt er dat er een straat “de realiteit” moet heten, of “crackstraat” dan wel “tussen hel en vagevuur” of “dubbeleworststeeg”? Ik weet niet wat die lui gesnoven hebben van tevoren maar dit verzin je niet als je nuchter bent he… hoop ik… er zijn natuurlijk ook hele grappige “kangoeroehofje”, “mierennest” of “slakkegang”… serieus…ook daar zal menig flesje wijn open zijn gegaan, dat kan niet anders, hoewel… ik kan dat soort dingen ook bedenken zonder drank en drugs natuurlijk maar ik mag dan ook vast niet in het groepje… want “lopen tot de zon komt straat” zal wel niet goedgekeurd worden he, net zomin als de “het regent zonnestralen laan”… gek eigenlijk want laten we wel wezen, ze klinken een stuk leuker als “voor de blanken”, waarover men zegt: de naam heeft een historische betekenis. De weilanden in de buurt stonden voeger vaak blank omdat ze vrij laag liggen….

dus…

dat kan allemaal heus wel zo zijn maar mensen denk even na hé… hier zeggen we ook da’s niet zo slim als we dat is niet zo erg bedoelen maar het klinkt niet altijd even aardig he… bijvoorbeeld… soms heeft iets een hele nare dubbele betekenis… dan moet er toch iemand nuchter blijven die zegt dat dat de volgende ochtend een stuk minder grappig klinkt….

hmmm, toch maar eens solliciteren!

achter den engelschen pispot... I rest my case

achter den engelschen pispot… I rest my case

 

 

 

0
Written by Paola
Ik zou zeggen, lees mijn blog :-)

Leave a Comment