ik zou met mijn moeder naar de huisarts maar ze belde op toen ik net de jas aan had om naar haar toe te gaan… de huisarts was zelf ziek dus de afspraak moest verzet. Heel naar voor de huisarts maar oh wat heerlijk dat ik dan een kerstfilmtheebankzakendag kon gaan doen… ik had al een renjerotdag achter de rug en mijn wallen kwamen in aanmerking voor een eigen facebookaccount inmiddels dus ik vond het een cadeautje… dus hop jas weer uut en op de bank.

‘s middags zou Esther komen en dus appte ik haar dat ik gewoon thuis was dus dat ze kon komen wanneer ze wilde. Vervolgens zette ik een pot thee, en nestelde me op de bank waar ik al snel wegdutte…zo moe…maar daar kwam snel verandering in…

De avond ervoor kreeg ik opeens een heleboel berichtjes in mijn post.nl app over pakketjes…. ik had geen flauw idee dat ik iets besteld zou hebben maar zeker niet een heleboel dingen dus er begon me iets te dagen… volgens mij hadden wat mensen iets gestuurd… wat spannend…

Esther was nog niet binnen of daar kwam de postbode al aan… ze moest heel hard lachen toen ze aanbelde, ik heb heel veel kaarten en pakketjes voor je mee…. owkee? wut?

ik vind het persoonlijk echt verschrikkelijk, vooral die lach…jakkes…. ik lach nooit meer :-)

er bleek een geheime groep te zijn die vanuit de jurkenzussies groep was gestart. Ik had namelijk een post in de groep geplaatst waar ik iemand een verrassingspakket zou sturen voor de kerst. Ik ben daar nog druk mee bezig om leuke cadeautjes te kopen… maar dat vond iedereen zo leuk dat ze besloten hadden om mij eens te verrassen. Waarom weet niemand maar ze deden het…. en hoe…. want dit was nog lang niet alles…. er kwamen ook nog pakketjes…..

voor Esther begon te filmen zei hij , ik heb dit normaal voor de hele straat :-) en ja…ik zeg aan het eind “wat een leuke jongen”…. tot ik in de gaten heb dat ze stond te filmen…ze had beloofd alleen een foto te maken :-) genant in het kwadraat!!

ik keek Esther aan en zei, ik vind dit echt keilief…. echt!! Maar dit is toch niet naar aanleiding van mijn blog dat het allemaal ff moeilijk gaat hier he? Nee dus…het bleek al een hele tijd geleden in gang te zijn gezet… dus dat was een opluchting. Ik zou me namelijk nooit meer vrij voelen om alles van me af te schrijven als daar zoiets uit voortgekomen was… ik kan dat niet uitleggen maar het zou voelen als kijk mij zielig zijn en lossen jullie dat even op ofzo… zodat ik mij erin kan wentelen….en wel nu…. maar gelukkig was dat het niet… want wentelen in zielig is echt iets wat je niet te veel moet doen…. voor je het weet gaan je mondhoeken permanent naar beneden staan en ga je dat zelf ook vinden…. horror! Maar gelukkig, jullie vinden mij niet zielig!! Waarvan akte! Dat is alles wat ik wilde weten… dan maar uitpakken die handel…. echt niet normaal… ik ben echt uren bezig geweest… het ene kaartje of pakketje nog liever dan de andere, met zelfgemaakte dingen, met uiltjes, grappige dingen, gekke dingen, mooie teksten… echt alles is zo gewaardeerd. Dat iemand de moeite heeft genomen om met zorg iets voor me uit te zoeken of zelfs te maken…ik vind dat echt niet te bevatten. Zelfs mensen die ik helemaal niet ken…echt… ik val in herhaling maar weet niet wat te zeggen gewoon…ik lijk wel zo’n stel bij zo’n housemake over programma… “oh echt super zeg, oh wow wat super, ooooooh superleuk…. oh echt super… dat zijn de veertig plussers onder ons….. de variant hierop zijn de millenials, zoals die twee vrouwen van de week bij first dates die alles naaaais vonden….oh wat doe je voor werk, oh echt? naaaais, ik hoorde zelfs, ooh wat een naaise jurk….. .. heel chill allemaal :-) het allergste is natuurlijk dat ik dat opsla en het dadelijk ook te pas en te onpas ga gebruiken…. daar kunt u rustig op wachten hoor…. ik naais binnenkort wat af….maar goed, dat later….vrees ik

ik val net zo hard in de clichés en superlatieven valkuil omdat je gewoon even niet weet wat je moet zeggen, en hoe…. en alles voelt als iemand iets tekort doen….dus bleek ik gewoon ook zo’n muts te zijn, dat had 1 van de dames goed gezien… geweldig dit:

:-)

ik heb echt zoveel lieve dingen gekregen dat ik echt niet weet hoe ik jullie allemaal bedanken moet dus doe ik het gewoon in een blog zodat ik rustig een eind van me af kan kletsen zonder te moeten huilen… want vanmorgen kreeg ik nog een lading en daar waar ik gisteren alleen maar heel hard moest lachen is het nu vooral een traantje wegpinken. Het begint ook nu pas een beetje in te zakken hoe lief ik dit vind… en ik ben doodop….dus dan ben ik altijd al een jankert…. ach, wie hou ik voor de gek he, ik ben altijd een jankert… geeft niks. Beter dat dan een kouwe kikker.
Ik heb echt hardop zitten lachen bij wat cadeaus (bouillonblokjes voor de soep die ik maak, een geweldig ouderwets schort of een kerstbal verpakt in een doosje inlegkruisjes…hilarisch!! En moest even slikken bij andere… echt als je een broche krijgt die van iemands oma is geweest en dat ze hoopt dat ik hem wil adopteren dan schiet je toch vol? of een kaart met een prachtige tekst erop…. wat een liefde allemaal zeg…. ik snap oprecht niet waar ik het aan verdient heb maar ik heb echt een toffe dag gehad. Fijn dat Esther er was, zowel om de foto’s te maken voor de groep maar ook om me te ondersteunen…. zelfs letterlijk want mijn zere lijf had de kracht niet meer om alles open te maken….. wanne luxeprobleem :-) echt waanzinnig!

ik dank jullie voor de prachtige dag en ik geniet nog een poosje na #kleingeluk dat eigenlijk grootgeluk is!

onthaast
vertraag
ontzie
ontjaag

bevrijd
de tijd
van dwang
en druk

en vind
jezelf in
klein geluk

.

Tanja Helderman
TAALig

zo zie ik er vandaag uit… kuch
Naaaaaaaaaais
0
Written by Paola
Ik zou zeggen, lees mijn blog :-)

  7 reacties

 1. Ger Da 12 december 2019 at 19:20

  Geweldig Paola, wat een verrassing hè! Fijn om te lezen dat je het net zo leuk vond als ons, wat een leuke voorpret hebben wij gehad, en nu jij de napret. En dat allemaal door jou eigen idee om iemand te verrassen. Lekker genieten muts! ❤

  0
 2. Ria Broeckx 12 december 2019 at 19:12

  Wij hebben de voorpret gehad, nu mag jij genieten! Het is je echt gegund omdat wij je een topwijf vinden

  0
 3. Janette Bosma 12 december 2019 at 18:07

  Heerlijk om dit te lezen en de voorpret was ook zo leuk. Dik verdiend en lekker van na genieten. Dikke knuf X

  0
 4. Simona 12 december 2019 at 17:20

  Ha die Paola, jij en zielig, nee dat gaat er bij mij niet in. Maar wel dat je dit hebt verdiend. En wat hebben we allemaal al een voorpret gehad en heerlijk mee genoten. Dikke knuffel Simona

  0
 5. Anita 12 december 2019 at 16:47

  Oh wat ontzettend leuk, lief, ontroerend en ‘ikhebtigzakdoekjesnodig’!
  Zit sinds kort, volgens mij dan, in die groep en zie zulke lieve dingen voorbij komen daar dus…sja…duhhh, jij bent een schat en hebt jezelf met die groep er weer mee omringt dus watverwachtjedanhemutsje.
  Hoe dan ook, op afstand zat ik met een rug die zegt ‘gaateensevenlanguitalsjebliefteigenwijzemuts’ even heerlijk een beetje mee te genieten.
  Heel veel liefs voor een lieverd die dat enorm verdient, dus dat xxx

  0
 6. Binnie 12 december 2019 at 16:35

  Ha fijn om te lezen dat je er blij mee bent.
  En ik had t ook niet droog gehouden( tafelkleed nodig gehad ) geniet er ontzettend van. Iedereen had super veel lol om het te doen voor je.
  Gr Binnie

  0
 7. Melanie 12 december 2019 at 16:24

  Lieve lieve Paool het is je zoooo gegund en niet omdat je zielig bent maar omdat je juist zo grappig sterk en een bron van inspiratie bent dus wentel je niet in ellende maar in de liefde

  0

Leave a Comment