daar zit ik dan, helemaal alleen beneden bij de receptie te schrijven…. ik was gisteren na aankomst zo moe dat een stukkie schrijven er even niet meer inzat… ik had ook niet heel veel meer te vertellen dan dat we een goede reis hadden, rustig op de weg, prachtig weer maar daardoor wel bloedheet in de auto… laat ik het zo stellen, de broodjes die we bij ons hadden konden we na duitsland zelf verder laten lopen….en ik zweer dat ik zag dat ze dat ook deden…. afzien deel 1, als voorbode op wat vandaag komt om over donderdag nog maar te zwijgen… spannund… dat is het! Maar wel leuk spannend…

Whaaaaa! Frankrijk

het was warm onderweg… even met de beentjes buiten de auto…stilstaande auto he, dattu niet denkt dat ik onderweg een beetje the fast and the furious aan het uithangen ben

Het was warm op onze kamer dus lagen we met de deur open, uitzicht op een prachtige berg en de flikkerende sterren…tenminste dat leek zo, kan ook door mijn vermoeidheid zijn dat ik dacht dat ze flikkerden daar wil ik af zijn…ik ga er vanavond op letten.  Maar wonderschoon….

En ik heb een gouden tip…. iedereen weet dat bananen een heel gedoe zijn, die moet je afpellen en dan alle sliertjes eraf halen en bruine plekken mogen ook niet….en dan heb je vieze handen, die ik gelukkig aan een grote rug voor me af kan vegen, maar onderschat dat niet mensen… bananen zijn een dingetje…. maar gisteren hoorde ik opeens dat we die sliertjes niet weg moeten gooien…je moet ze drogen mensen… drogen… en daarna kun je ze oproken en er is mij beloofd dat je er high van wordt… dat is me nog eens een verrassing… er hangen inmiddels enkele sliertjes te drogen :-) en er zijn foto’s maar nauwelijks wifi, dus ergens deze week zal ik hem er tussen plakkeren

We gaan vandaag onze eerste echte beklimming doen…ik zit in de middagploeg dus ik kan me nog even geestelijk voorbereiden, het is maar goed ook… want echt, ik hoor het me nog zeggen terwijl we langzaam naar boven klommen : “ik mag toch hopen dat dit niet de berg is waar we morgen tegenop gaan fietsen, neh, dat zal toch niet..toch?”

Kortom, heeeeee hallo hoogmoed, hier de val…

 

Vanmiddag was onze generale…. Arjan heeft het precies nagemeten en dit was wat me te wachten stond:

We klimmen vanuit Allemond naar ons hotel in Oz en Oisans: gemiddeld stijgingspercentage 6,4% / afstand 8,78km / hoogte start 767 meter / hoogte top 1.336 meter / hoogteverschil 569 meter. En dat allemaal in de voorbereiding naar de ultieme klim van de Alpe d’Huez op donderdag 1 juni: gemiddeld stijgingspercentage 8,1% / maximum stijgingspercentage 13,1% / afstand 13,2 km / hoogte start 744 meter / hoogte top 1.815 meter / hoogteverschil 1.071 meter.

dit laat de batman me dan van tevoren lezen…. terwijl hij een keer of drie vertelde hoe keikapot hij al was van de eerste klim…. mannen! :-)
Helaas was de temperatuur  inmiddels naar standje sauna gestegen en dat speelde me behoorlijk parten…ik vond sommige stukken echt hartstikke zwaar hoor maar ook stukken die heel goed gingen…. maar zo snel de zon op mijn koppie brandde liep mijn hartslag behoorlijk op….ik zag wielrenners wel eens een bidon over hun hoofd gooien bij de tour de france maar ik weet nu hoe dat voelt…heaven!!! Ik had geen idee, maar ik snap nu die gelukzalige blik…. dus als je dat voorbij ziet komen op de tv… believe me, de man is blij…

Het ging goed, daar ben ik zo blij om, dat geeft rust en moed voor donderdag….ik zit al met smart op alle info van die berg te wachten…. want reken maar dat die gaat komen he…

voor en na foto’s….ik ben daar fan van of van fan…. naja…. ik vind het echt tof om te doen…. ik probeerde nog onder de nafoto uit te komen maar helaas, ik heb verloren….mocht u het zich afvragen…ik heb nog steeds dat rode hoofd… beetje verbrand ook, terwijl ik voor we gingen nog factor 50 heb gesmeerd…. dus als je me tegenkomt deze week, don’t mention the war… eh mijn neus…

fris en fruitig voor de generale….en gespannen, maar dat ziet vast niemand :-)

 

en de na foto…

en hier is ie dan….de link naar de rit… en jaaaaaaaaa ik zat heus ook op die fiets… er zijn ook foto’s van!

https://video.relive.cc/strava_1011219285_1496070425896.mp4?x-ref=og

0
Written by Paola
Ik zou zeggen, lees mijn blog :-)

  6 reacties

 1. Agnes Peters 30 mei 2017 at 19:00

  Dag Paola. Mooie verhalen en wat goed dat jij/jullie dit doen! Heel veel succes en ik blijf je volgen!

  0
 2. wim 30 mei 2017 at 12:34

  Lieve Paola ben ontroert over jou stukje, donderdag ben ik bij je en ook een beetje jou hermannetje Veel succes samen met arjan jullie reden het wel, en jij overwint je zelf zeker weten,knuffel Wim

  0
 3. maanzicht 30 mei 2017 at 08:52

  Jeetje, je bent echt een Held! Met een hoofdletter!

  0
 4. Thea Koolhoven 29 mei 2017 at 23:27

  Super stoere topper wat geweldig wat je weer presteerd nu op naar donderdag meis ik heb zo,n respect voor je dikke knuf xx

  0
 5. Milja 29 mei 2017 at 20:27

  Leuk Paola…. Ik vind dat je er “na” heel goed uitziet, dus maak je geen zorgen, dat zit wel goed donderdag… en op Relive lijkt het wel of jullie ook een stukkie “off road” gaan… tja,, je bent batcouple of niet toch… Ik ben ongelofelijk trots op je, vind het zo reteknap dat je dit doet… Ook hier diep respect en bewondering.

  0
 6. Ineke Bruil 29 mei 2017 at 19:15

  Lieve dappere, stoere Paola,

  Ik kan na het lezen van deze blog geen woord meer uitbrengen dus het is maar goed dat ik het op kan schrijven…
  *alhoewel ik door mijn tranen heen bijna niets zie* dus ik hoop dat het een beetje leesbaar is .

  Ik heb diep respect voor je en kan niets anders dan met een diepe buiging mijn denkbeeldige pet voor je afnemen..

  CHAPEAU ❤

  0

Leave a Comment