Ik zat binnen…. zoals ik dat al vele dagen doe… ik heb in de afgelopen tien dagen twee keer heel snel wat boodschapjes gehaald. Shawl om mijn neus en mond en afstand bewaren. Dat ging hier overigens prima. Op een enkele domme doos na die toch voorkroop toen ik afstand hield en me daarna aankeek… oh, ik dacht dat je er gewoon langs wilde…. maar voor de rest, iedereen in de winkel…dank daarvoor!

En toen kwam het weekend…en het zonnetje… en terwijl ik zat te knutselen, lezen of puzzelen trokken er heel veel mensen massaal op uit… ik zag een strand en een boulevard vol mensen…ik zag natuurgebieden vol met gezinnen die door een bos gingen lopen met zijn allen tegelijk… ik zag bouwmarkten waar even lekker rondgesjakst werd, en parken die overspoeld werden en joh, als we er toch zijn…laten we gewoon een fijne groepssessie boksen houden…. en ik was stomverbaasd… wat moet er in dit land gebeuren voor dat soort mensen beseffen dat het 5 voor 12 is? Of misschien al wel 1 minuut voor 12? Dat deze onzichtbare vijand ook toeslaat als er nog geen symptomen zijn en dat jij er misschien wel lekker doorfietst en je nog even lekker met je vrienden een lockdownparty organiseert… lekker zuipen en chillen samen. Want wat moet je anders doen hee…. en dat gezeur altijd van iedereen….en nee, ik heb het niet voor de mensen die even een ommetje maken in de buurt of een stukje gaan fietsen. Of hun kinderen even buiten laten spelen….Conditie opbouwen of behouden is ook retebelangrijk nu. Als je je aan de regels houdt, is dat natuurlijk dik vet prima!

En natuurlijk weet ik dat het overgrote deel van Nederland dat wel doet… maar zoals ik gisteren de viroloog hoorde zeggen, het succes van het bestrijden staat of valt met de zwakste schakel in het geheel…en deze club mensen zijn een heel belangrijke maatregel aan het ondermijnen. Hee, en ik ben niet gevoelloos he, ik snap het! Ik weet hoe zwaar het kan zijn als de muren op je af komen, believe me! Maar WTF mensen? Als je het dan niet voor een ander wil doen die abstract is, een oude man van 94 die voor zijn leven vecht in een ziekenhuis, of die lieve dame van 75 die altijd voor de buurvrouw een boodschapje doet maar nu geen lucht meer kan krijgen…. of die topsporter waar jij zo graag naar kijkt, die zo ziek is dat hij niet meer bang is dat hij nooit kan sporten maar dat hij geen afscheid kan nemen van zijn vriendin want hee, wakker worden, er worden ook gezonde mensen goed ziek is gebleken……… doe het dan voor jezelf… voor je ouders, voor je opa en oma of voor je lieve buurvrouw die diabetes heeft maar op je kinderen past als jij naar het werk bent… echt luister nu eens! Jij bent die zwakke schakel die dit hele systeem overhoop gooit.

ik zit dus thuis….omdat ik met mijn gezondheid extra vatbaar ben… ik doe mijn best om hier iedere dag iets positiefs van te maken. Als je mijn vorige blog gelezen hebt weet je hoe ik daarmee worstel, hoe ik ook iets wil bijdragen om dit verschrikkelijke virus te bestrijden. Het liefst stond ik met mijn zorgvrienden andere mensen te helpen… maar dat kan niet. Ik kan alleen maar doen wat ons opgedragen is… net als jij! En proberen de levens van mijn dierbaren leuker te maken op alle manieren die ik maar kan bedenken. Neem van mij aan dat het niet tof voelt om overgeleverd te zijn aan de droeftoeters en sneuneuzen van dit land die gezellig doorgaan met leven. Ik wil jullie slaan! Heel hard…. want door dit achterlijke gedrag speel je misschien niet met je eigen leven…maar wel met die van mij bijvoorbeeld…. waarom? om instant bevrediging te krijgen voor wat je op dat moment graag wil? Ook de opmerking dat het nu eenmaal evolutie is en dus zij bleef er rustig onder raakte me echt hard…mensen met een zwakkere gezondheid of oudere mensen hebben ook iets te bieden in onze levens… reken maar! En omdat jij sterk en gezond bent denk je dat je ontastbaar bent? Naast dat dat niet waar blijkt te zijn, besef dat er ooit een dag komt dat jij afhankelijk bent van andere mensen…. is het dan nog evolutie? Ik ben het er overigens mee eens dat het een dikke vette wake-up call is… ik ben gebeld hoor… en jij?

En hee, stel dat ik toch ziek wordt… en goed ook… zijn jullie meteen van dit soort zeikstukjes af…

toch?

dikke kus voor alle mensen die het wel begrijpen!
Ik hartje jullie.

0
Written by Paola
Ik zou zeggen, lees mijn blog :-)

  11 reacties

 1. Johan Eberwijn 23 maart 2020 at 13:02

  Lieve Paola,

  Ik herken heel veel in je laatste blog maar dat is reeds bekend.
  Maar dat was je reeds bekend,het onder woorden breng in zo’n blog is toch andere koek!

  Dus wat heb gedaan heb me aangemeld veur de update’s van je blogs
  Hou je haaks en in gedachte denk ik aan 3<

  Groetjes van zeer afhankelijk iemand (maar niet zielig)

  Johan

  0
 2. Hennie Rijnders 23 maart 2020 at 12:07

  Lieve Paola, je hebt enorm gelijk, respect dat je het ook gewoon zo recht voor zijn raap wil zeggen. Veel sterkte en een dikke knuffel, op afstand kan dat gewoon hè

  0
 3. Marja Bodewes 23 maart 2020 at 11:26

  Dank je wel voor dit duidelijke verhaal. Helemaal mee eens!
  Helaas zijn er nog steeds mensen die het niet snappen. Ik verwacht dat er vanavond nog strengere maatregelen afgekondigd worden. Dat geeft misschien iets meer rust.

  0
 4. Sylvia Vrenegoor 23 maart 2020 at 10:57

  ik hartje jou ook. Zo mee eens wat een droeftoeters allemaal.
  Blijf veilig meis

  0
 5. Bouke 23 maart 2020 at 10:57

  Ik hartje jou ook. En nog een en nog een! ❤️

  0
 6. Ria 23 maart 2020 at 10:55

  Ik kan je enkel maar gelijk geven, niets aan toe te voegen!
  Sterkte

  0
 7. Gadisa 23 maart 2020 at 10:20

  “besef dat er ooit een dag komt dat jij afhankelijk bent van andere mensen…. is het dan nog evolutie?”

  Deze bovenstaande zin is zo raak …….
  Verder heel veel hartjes voor jou
  Pas goed op jezelf.

  0
 8. Ellen 23 maart 2020 at 10:06

  Vuurwerkbrillen was dat. Stomme autocorrectie.
  Gr. Ellen

  0
 9. Ellen 23 maart 2020 at 10:05

  Lieve meisje, kan me helemaal vinden in jouw stuk. Hoop nog heeeel lang jouw reëel kritische stukken te mogen lezen. Dat betekent dat we als kwetsbaren de boel hebben doorstaan. Ga wel vuurwerkbommen doneren voor mijn oud collega’s in het ziekenhuis die ze nu hard kunnen gebruiken. Hou je taai.
  Lieve groet Ellen

  0
 10. Natasja 23 maart 2020 at 09:13

  Ik ben het ZO ONTZETTEND met je eens! Het enige wat mensen hoeven te doen is thuis blijven. Thuis, op de bank hangen met een zak chips voor je snufferd. En je mobieltje in je andere hand. Iets wat voor veel mensen normaal gesproken toch niet heel moeilijk is en tot hun normale zondagbesteding hoort, maar wat nu opeens niet uit te voeren is? Komop mensen, gebruik je verstand en luister naar ons Paola. Naar onze Mark, onze Willem, naar het NL-Alert! Gewoon, luisteren, omdat wij het zeggen!

  Dikke kus voor jou Paola! ♥

  0
 11. Joke 23 maart 2020 at 08:11

  ❤❤❤ hartje hartje hartje
  En het was geen zeurstukje!
  Zeker niet, gewoon in heldere taal uitgelegd waarom het belangrijk is thuis te blijven.
  STAYTHEFUCKHOMEALLOFYOU

  0

Leave a Comment