als ik het schoolplein op kom man….

Categorieën:Jeugdsentiment, Zorolik
Paola

kijk nou… een meisje nog, hoewel ik daar toch heus al wel een jaar of 22, 23 was…. ik woonde op kamers met een aantal andere leuke meiden en jongens en ik genoot van mijn werk, school en de hele rambam…. ik was een goede leerling, sterker nog… ik had belachelijk hoge cijfers op de verpleegkunde opleiding en het werk, ach het werk… intens gelukkig was ik daar…. tien jaar werkte ik op dezelfde groep… tien jaar waarvan een heel groot gedeelte met hetzelfde team leukerds… ik hield zo van mijn werk… en ik was er goed in… echt, soms ben je voor een beroep geboren… wat een fantastisch mooie tijd was het…

maar daarnaast was ook het meisje die ik toch ook nog was…. zo zeker als ik in mijn werk was, zo onzeker was ik over mezelf… lelijk was ik… maar dan ook echt…. ik was zoekende… over wat ik wilde in het leven en met wie…. ik had girlcrushes en guycrushes maar allemaal op afstand….lekker veilig…..en ook lekker verwarrend allemaal…… ik was toen al genderneutraal bezig maar ik vond het allemaal vooral maar moeilijk en zwaar en besloot gewoon alleen te blijven… dat relatiegezeik allemaal…. maar het kwam vooral uit het feit dat ik niet voor kon stellen dat iemand mij leuk zou vinden…..

wat jammer denk ik nu…. wat deed je jezelf tekort… kijk nou hoe leuk je was… je had zoveel te bieden en mensen zagen het in je…maar jij hield de boot af… ik was zo niet benaderbaar wat relaties betrof….de lelijke vriendin vond ik….. iedereen heeft een lelijke vriendin…. dat was ik dan maar……geen mensen te dicht bij, dan kan het ook geen pijn doen….een bang meisje met heel veel vrienden want die had ik al in alle soorten en maten… zolang er verder niets van me verwacht werd was ik de entertainer op feestjes…. en op school…. en in mijn werk….altijd haantje de voorste en aanwezig…. druk, blij en geliefd….vol grappen en aanwezig… vooral in de klas kon je niet om me heen… als ik de grappen maakte kon een ander me niet meer raken he….  maar zo eenzaam vaak…. ik zou willen roepen, ga leven meid… ga gelukkig zijn… het komt allemaal goed…. maar hou van jezelf… daar begint het mee namelijk… want echt je bent veel leuker dan je denkt dat je bent…. en ik kan het weten want ik ben jou!

Author:
Ik zou zeggen, lees mijn blog :-)

7 Reacties

 1. Angélika
  13 oktober 2017 at 21:52

  Hartstikke mooi geschreven weer, Paool
  Drie keer raden wat ik iets over wilde schrijven toen ik deze week oude foto’s van mezelf tegenkwam

 2. Paola
  13 oktober 2017 at 22:01

  Echt he… zag ik toen maar wat ik nu weet…

 3. Thea Koolhoven
  14 oktober 2017 at 09:24

  Wat een mooi verhaal zo goed geschreven dat gevoel he dat beschrijft precies zoals ik me op dit moment voel pfff gek doe leuk doen maar ondertussen

 4. Paola
  14 oktober 2017 at 10:56

  ja zo gaat dat soms he Thea, het is een overlevingsmechanisme… zolang er ook maar mensen zijn bij wie je het wel kwijt kunt is er niks mis mee om je even te verschuilen… maar niet te lang he… ik wil dat je gewoon weer echt blij bent!

 5. mamsje.
  mamsje.
  14 oktober 2017 at 14:16

  Wat mooi geschreven weer echt zo was je leven toen .En nu ben je zo goed bezig meid paps zou het geweldig vinden als hij dit nog mee had mogen maken .Maar ik doe het voor hem er bij.liefs van mij mamsje.

 6. Paola
  14 oktober 2017 at 14:19

  Altijd gedoe met mij he mam 🙂

 7. Een theelepel geluk.
  26 oktober 2017 at 08:44

  Wauww, prachtig stuk!

Tof dat je een reactie wil geven! Facebook is ook leuk maar ik lees ze ook graag hier :-)