ik heb in het gezondheidsdepartement niet zo heel veel geluk in het leven… laat ik het zo zeggen.. ik dien regelmatig een motie van wantrouwen in… daar wordt geen reet mee gedaan maar ik denk dan dat ik dingen een beetje naar mijn hand kan zetten… het is net het echte leven. Oh wacht… veel echter dan dit wordt het niet he…

Maar er is nog een belangrijk onderdeel van mijn leven… het ministerie van vriendschappen. En ik weet niet eens waar ik beginnnen moet om mijn vriendschappen te benoemen. Ik heb echt zoveel dierbare vrienden waar ik zo ontzettend veel van hou… ik wist niet dat er zoveel mensen in dat hart van mij pasten maar het kan… altijd weer… en ook altijd kunnen er weer meer bij waar ik een plekje voor maak en een lekkere ruimte voor inricht…ik zie het altijd als een Harry Potter huisje… het lijkt van buiten maar klein maar van binnen is het 1 grote ruimte gevuld met lieve mensen die ook gewoon een knuffel uitdelen he… in mijn hart mag dat namelijk nog gewoon. Ik heb besloten dat er geen plaats is voor zoiets mensonterends als een virus die mensen niet meer bij elkaar laat zijn. Daar doen mijn hart en ik niet aan. Ik hou van mijn vrienden… ook zij die er niet meer zijn in het zg echte leven zijn nog gewoon in mijn hart… dat is fijn, want dat maakt missen iets minder zwaar. Beetje jammer dat ik geen Potter toverstaf heb maar wie weet valt dat nog een keer te regelen.

Vandaag is 1 van hen jarig…. kei jong natuurlijk…. net als ik… Chantal (Tallie) blaast een aantal kaarsjes uit… never mind hoeveel… ze blaast ff, laten we het daar maar op houden :-)
Wij leerden elkaar kennen via onze gezamelijke stomme hobby borstkanker. Als er dan iets is wat zo’n kaksituaties op kan leuke is het wel dat je mensen leert kennen die je snappen…. Het klikte… meteen! Tenminste van mijn kant…ik denk dat zij vooral overrompeld was door de onbenul die van de zenuwen maar doorlulde…. voor mij bestaat het gewoon… vriendschap op het eerste gezicht!

We zagen elkaar af en toe maar hadden vooral veel contact online. Tot Tallie de alp ging fietsen…en ik tegen liefste zei dat ik graag wilde supporteren… vanaf dat moment klikte het nog harder… mijn leven is zo verandert door de woorden:

“ik wilde dat ik samen met jou fietsend de finishlijn over kon op de alp”

Nou we weten allemaal hoe dat afgelopen is… naast de diepe vriendschap heb je mijn leven verandert lieve Tallie… je hebt mij het zetje gegeven dat ik nodig had om die email naar 2climb2raise te sturen… dat had ik anders never nooit niet gedaan. Ik bewonder je doorzettingsvermogen, je kracht en je kunst van het leven vieren. En bovenal hou ik van je humor… het helpt in kaktijden, het helpt in gelukkige tijden en het hoort bij ons. Je blijft me verrassen met lieve dingen, het feit dat je altijd voor me klaarstaat en de blijheid die je in mijn leven brengt. Je bent een stoer wijf en ik ben er trots op dat je in mijn leven bent. Zelfs als je daar nachtmerries met Dries Roelvink in een gele zwembroek mee veroorzaakt. Hoewel dat wel bijna een dealbreaker was he… maar ff serieus, dank, ik ga er vanuit dat we samen snel weer een keer kunnen fietsen als die onbenullige tijdelijke rare niet zo normale samenleving weer op zijn retour is. Of gewoon om een meter eten te bestellen of in een bubbelbad te liggen.

Lieve Tallie, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag… ik ga er vanuit dat er nog heel veel verjaardagen bij komen en dat we nog net zo fris en fruitig blijven als we nu zijn ( en ja, er mag gelachen worden) Ik stuur je een virtuele coronavrije knuffel en ga daarna even op een rijtje staan om een liedje voor je te zingen… ik denk dat het on top of the world van Imagine Dragons wordt. Want daar gaan we gewoon weer voor.. Altijd!

Heb een fijne dag!! Ik hartje jou, heel veel!

1+
Written by Paola
Ik zou zeggen, lees mijn blog :-)

  1 reactie

 1. Anita 16 mei 2020 at 16:54

  Gefeliciteerd Chantal!
  En jij Paola met je superkanjervriendin.
  Voor jullie beidjes beredikke virtuele knuffels xxx

  1+

Leave a Comment