Een heus boek

eindelijk weer een blogje van mij… ik wilde zo graag schrijven maar ik heb voornamelijk gelegen… en gepuzzeld…en mezelf zielig gevonden… soms moet dat schijnbaar even om weer door te kunnen. Maar echt ik ben zo klaar met de NietLeukPaola… wat een trutje zeur zeg…bah! Genoeg tranen, genoeg angsten… ik wil de zon weer op mijn gezicht voelen en genieten van het leven… voel ik me al beter? neh, niet veel….maar in mijn hoofd wel… en daar begint het gelukkig altijd! Mindfuck is het…chronisch ziek zijn en niet een aanval van rechts aan zien komen… maar nu ik hem gezien heb gooi ik met volle overgave alles in de strijd om te pareren…en yes, ik vecht dirty! Dat doen ziektes ook!

maar daar wil ik het helemaal  niet over hebben… want er zijn ondertussen ook wel toffe dingen gebeurd, waar ik niets over mocht zeggen… en pas toen het in kannen en kruiken was en ik zag hoe ontzettend gaaf het werd kreeg ik er ook een beetje vertrouwen in… want een paar maanden geleden zei Arjan al steeds, zullen we een boekje maken van je blogs? Waarop ik heel hard begon te lachen…en doorrrrr…. en pas toen hij zei dat het voor 2 climb2raise zou zijn begon ik het een beter idee te vinden…niet voor mezelf maar om anderen te motiveren…dat zou wel een toffe invalshoek zijn. Want misschien kan ik er wel wat mensen mee over de streep halen…die nu denken dat ze zoiets nooit zouden kunnen… nou dat lijkt me wel, als ik het kan kunnen echt veel meer mensen het! Op dat moment begon het idee wat meer vorm te krijgen maar pas toen we Laura Maria er bij gevraagd hadden zagen wij (als in Arjan en ik) dat het iets meer was dan wij zo even bedacht hadden… wat een geluk om dit samen te kunnen doen!  Langzaam begon het boekje vorm te krijgen…moest ik mijn verschrikkelijk manier van schrijven en slechte interpunctie aan gaan passen? Nee besloten we…dit is een verzameling blogs en zo heb ik ze geschreven…dus zo zou het gaan worden. Als je het langzaam een boekje ziet worden is het al zo gaaf met de geweldige kaft en vormgeving… steeds een beetje meer digitale voortgang maar een echt heus boek is andere koek…. ik had het zelf nog niet gezien dus  de spanning was enorm. Niet dat ik er geen vertrouwen in had maar het is wel mijn verhaal, als mensen het niet leuk vinden zegt dat iets over mij of mijn leven… dat vind ik heel eng… aan de andere kant, so be it, you can’t please them all. Dat is ook niet mijn doel…

En ik had me totaal niet voorbereid, ik denk dan dat Arjan er wat over zegt en dat ik hem in ontvangst neem en ga zitten… niet dus…dus ik baal een bitjen van mezelf, dat niet had bedacht wat ik zou gaan zeggen…om Rob en Chantal te bedanken aan wie ik het boek heb opgedragen en vooral om Laura Maria en Arjan te bedanken…. want zonder Arjan geen boek…en zonder Laura Maria had ik een stapel stencils uitgedeeld… dus mijn dank is supergroot! Jullie zijn toppers! En dankjewel voor de prachtige bloemen en de lieve woorden…

Een paar jaar geleden speelde haar leven zich vooral in en om haar huis, bank en bed af. Op een dag kwam ze in aanraking met stichting 2climb2raise en Alpe d’HuZes, tot die tijd stond het letterlijk ver van haar bed…Dat was in ieder geval wat Paola dacht toen ze op de Berg haar vriendin stond aan te moedigen..
Via een online blog heeft ze haar bijzondere ervaringen van haar deelname aan de Alpe d’HuZes bijgehouden. Een aantal van die verhalen zijn gebundeld tot dit boek.
Humor, vriendschap, bananen, een traan en een geitenkaassalade in Frankrijk.. Alles passeert de revue in dit vrolijk gekleurde boek!

Ben je nieuwsgierig naar meer?

Het boek is te koop voor € 17,50. Zend je NAW gegevens aan arjan2c2r@gmail.com waarna je nadere info ontvangt. Het is ook te koop op de AD6 cheque-uitreiking op 30/9 te Nijkerk. De opbrengst van het boek komt ten goede aan stichting 2climb2raise.

6 thoughts on “Een heus boek

  1. Wat ben je toch een kanjer! En wat supergaaf voor je, dat ze van je blogs in een prachtig boek hebben gemaakt 🙂 Ik wil hem graag promoten voor je. Heb je dan een foto van alleen het boek? Of mag ik die hierboven gebruiken? 😉 Het gaat in ieder geval goedkomen! Mega trots op jou….

  2. Lieve Paola,
    Wat ontzettend stoer, dapper, mooi en geweldig dat je je blogs hebt laten bundelen in een boek. Mijn chronische ziekte is anders dan die van jou, maar je bent zeker een inspiratiebron voor mij en ik verwacht dat je dat ook voor anderen zult zijn. Je schrijft op een gegeven moment als mensen het niet leuk vinden, dat het iets zegt over jou. Heel eerlijk, het zegt iets over hun. Wat jij meegemaakt hebt is geen kattenpis en dan vinden ze het maar niet leuk. Het zegt niks over jou (maar dat is mijn bescheiden mening ). Ik wil je in elk geval bedanken, dat je mijn inspiratiebron bent
    Succes met je boek!!!

  3. dat is ook zo natuurlijk, maar het voelt wel zo natuurlijk en ach, ik moet dat gewoon loslaten.. ik kan niet alles in de hand houden he 🙂 dank voor je lieve bericht

  4. dankjewel Marijke! Het is tof en als ik ook maar iemand over de streep kan halen dit avontuur aan te gaan is mijn doel bereikt, ik zou dat zo tof vinden.

Tof dat je een reactie wil geven! Facebook is ook leuk maar ik lees ze ook graag hier :-)